Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Uddevalla Kommunhus.  Bild: Lasse Edwartz
Uddevalla Kommunhus. Bild: Lasse Edwartz

Ytterligare en person avliden i covid-19

Det första dödsfallet inom hemtjänsten i Uddevalla till följd av covid-19 är bekräftat. Det är en äldre person med underliggande sjukdomar som gått bort berättar Socialchef Roger Granat. Något som P4 Väst var först att rapportera om.

Under tisdagen bekräftades det att en boende som smittats av covid-19 på ett äldreboende i Uddevalla hade avlidit.

LÄS MER: En död av covid-19 på äldreboende i Uddevalla

Samma dag kom rapporter från Vänersborg att en person på äldreboende även där avlidit. Men under torsdagen bekräftades det första fallet inom hemtjänsten.

– Personen hade hög ålder och underliggande sjukdomar, säger socialchef Roger Grant till Bohusläningen.

Personen gick bort i sitt hem och fick inte någon intensivvård.

– Oftast går det väldigt fort med covid-19 och det är det som är så otäckt.

Även inom NU-sjukvården bekräftades i veckan de första dödsfallen till följd av covid-19. Under onsdagen rapporterade Bohusläningen att tre personer under den senaste veckan avlidit.

LÄS MER: Tre döda av covid-19 inom NU-sjukvården

Att dödsfallen bekräftas nu tror Roger Granat enbart är starten.

– Det är början. Den nationella beskrivningen är att det planar ut i Stockholm och det ökar i de andra regionerna. Vi kan anta att det blir fler.

Fler tester

Under nästa vecka är det planerat att fler tester av covid-19 ska genomföras. Folkhälsomyndigheten har fått i uppdrag av regeringen att ta fram en nationell strategi för ökad testning och nu väntas det sättas i praktik nästa vecka. Socialtjänsten och NU-sjukvården har möte två gånger i veckan och nu har det beslutats att det under nästa vecka ska testas mer.

– I tisdags fick vi besked att förhoppningsvis nästa vecka så blir det en ny prioritering och att vi kommer testa mer på äldreboende och inom omsorgen, säger Roger Granat, Socialchef.

LÄS MER: Rustar för fler tester av covid-19