Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ytterligare två häktas för knivmord i Uddevalla

Tre personer sitter redan häktade misstänkta för knivmordet i centrala Uddevalla i början av februari. Under lördagen häktades ytterligare två personer.

Under fredagseftermiddagen begärde åklagare att ytterligare två personer ska häktas efter knivbråket på Södra Hamnen i Uddevalla den 2 februari, som slutade med att en man knivskars till döds.

Häktningen gick igenom på lördagen, bekräftar polisen.

– De är häktade nu, mer är så kan jag inte säga, säger Lars Ström, jourhavande FU-ledare vid polisen.

Det handlar om två män, en av dem är under 18 år, och den andre är i 25-årsåldern. Båda männen anhölls tidigare i veckan, under onsdagen och torsdagen.

Ingen av dem är hemmahörande i Uddevalla. En av de misstänkta är skriven i en skånsk kommun medan den andre är skriven i Göteborg.

– Vi är fortsatt blygsamma med att berätta detaljer men det har framkommit uppgifter som gjort att de har blivit misstänkta och nu har vi kommit så långt att de begärs häktade, sade Sten Rune Timmersjö, chef för polisens grova brott enhet på fredagen.

Tre andra unga personer sitter redan häktade misstänkta för mordet. Uddevalla tingsrätt beslutade så sent som under torsdagen att förlänga häktningstiden för dessa tre.

Finns det någon som erkänner brott?

– Jag går inte in på vad de säger i förhör men gällande erkännanden så nekar samtliga frihetsberövade till brott, säger Sten Rune Timmersjö.

Ni misstänker då att alla fem ska ha begått mordet i samförstånd?

– Ja, så kan man nog uttrycka sig. Vi tror att de har gjort det här ihop.

Kan det bli aktuellt att gripa fler misstänkta?

– Det vet man aldrig. Det är ett levande ärende och det kan hända vad som helst.

LÄS MER: Tredje minderårig misstänks för mordet i centrala Uddevalla