Den skola i Kagara i Nigeria, varifrån 42 personer i förra veckan fördes bort. Det har blivit vanligare att kriminella gäng genomför kidnappningar och kräver lösen i de nordvästra och centrala delarna i landet.
Den skola i Kagara i Nigeria, varifrån 42 personer i förra veckan fördes bort. Det har blivit vanligare att kriminella gäng genomför kidnappningar och kräver lösen i de nordvästra och centrala delarna i landet. Bild: AP/TT

Över 50 kidnappade åter i Nigeria

ANNONS

Över 50 personer, som i förra veckan togs tillfånga när de åkte buss i Nigeria, uppges ha frigivits.

"Med stor glädje har jag tagit emot de 53. . . busspassagerare som rövades bort av beväpnade banditer för en vecka sedan", twittrar Abubakar Sani Bello, guvernör i delstaten Niger.

De 53, varav 20 kvinnor och nio barn, färdades på en buss nära byn Kundu när överfallet ägde rum. En taleskvinna för guvernören säger att de senaste dagarna präglats av "dialog, konsultationer, hårt arbete och sömnlösa nätter" vilket resulterade i frigivningen. Det är oklart om någon lösesumma betalats.

Kidnappningar och bortrövningar har blivit vanligare i nordvästra och centrala Nigeria de senaste åren. I förra veckan rapporterades 42 personer, varav 27 elever, ha förts bort från en internatskola i Kagara i delstaten Niger. De saknas fortfarande.

ANNONS
ANNONS