Minst 15 barn har dödats i en brand som utbröt på en institution för föräldralösa i Haiti, enligt en lokal domare.
Minst 15 barn har dödats i en brand som utbröt på en institution för föräldralösa i Haiti, enligt en lokal domare. Bild: TT

Barn dog när undermåligt boende brann i Haiti

Minst 15 barn har omkommit i en brand i ett icke godkänt barnhem i Haiti, uppger Raymonde Jean Antoine, en lokal domare. Byggnaden uppges ha varit i mycket dåligt skick.

ANNONS

Barnhemmet ligger i orten Kenscoff i södra Haiti och bland de döda finns flera spädbarn, rapporterar den haitiska tidningen Le Nouvelliste. Domaren Antoine säger att uppskattningsvis 66 barn bodde i byggnaden som inte varit godkänd som hem för föräldralösa barn sedan 2013. Två av barnen uppges ha omkommit direkt i branden medan 13 dog på sjukhus efter att ha andats in rök.

En AFP-reporter på plats säger att tvåvåningsbyggnaden var i dåligt skick och att barnen bodde i våningssängar i små rum. Trappan mellan våningarna var smal och bara en fungerande utgång fanns.

Räddningstjänsten uppges ha dröjt och sedan anlänt utan tillräcklig utrustning för att bekämpa branden.

ANNONS

Branden utbröt vid niotiden på fredagsmorgonen lokal tid (tretiden på eftermiddagen i Sverige). Brandorsaken är oklar men ett barn har sagt att levande ljus hade tänts i rummen eftersom elen i byggnaden inte fungerade.

ANNONS