Den översvämmade floden Kaveri nära staden Shrirangapattana i indiska delstaten Karnataka. Arkivbild.
Den översvämmade floden Kaveri nära staden Shrirangapattana i indiska delstaten Karnataka. Arkivbild. Bild: AP/TT

Fler översvämningar väntas i Indien

ANNONS

Nya översvämningsvarningar har utfärdats i Indien som redan är hårt drabbat av årets monsunregn. Minst 270 personer har hittills konstaterats döda, meddelar myndigheterna.

Invånare i Kerala varnas för kraftiga till extremt kraftiga regn under ett eller två dygn i några av de värst drabbade områdena, dit många turister brukar söka sig.

Fler än 1,2 miljoner människor har tvingats lämna sina hem i delstaterna Kerala, Karnataka, Maharashtra och Gujarat på grund av regnen. De flesta har hamnat i tillfälliga härbärgen som drivs av regeringen.

Förra året var översvämningarna de värsta på nästan ett århundrade och på många håll har samhällen ännu inte helt hämtat sig från de skadorna. I bara Kerala omkom runt 450 människor på grund av monsunregnen 2018.

ANNONS
Invånare i Kerala varnas nu för kraftiga regn. Flera delstater i Indien har drabbats av regn och översvämningar under sommaren.
Invånare i Kerala varnas nu för kraftiga regn. Flera delstater i Indien har drabbats av regn och översvämningar under sommaren. Bild: Johan Hallnäs/TT
ANNONS