Lars Morten Lothe vid polisen i Bergen säger att man kan komma att göra hembesök i familjer med tidigare våldsdömda män. Arkivbild.
Lars Morten Lothe vid polisen i Bergen säger att man kan komma att göra hembesök i familjer med tidigare våldsdömda män. Arkivbild. Bild: Marit Hommedal/NTB/TT

Norsk polis överväger hembesök hos våldsdömda

ANNONS

I en tid då människor ska hålla sig hemma så mycket som möjligt för att förhindra snabb virusspridning har oro väckts för vad som kan hända i dysfunktionella familjer. Polisen i Bergen i Norge överväger nu att göra hembesök för att förebygga våld.

– Vi funderar i förebyggande banor gentemot hem där vi vet att det bor våldsamma män. Vi är mer bekymrade för vissa hem än andra och har verktygen för att identifiera de mest utsatta, säger Lars Morten Lothe vid polisen i centrala Bergen till Bergens Tidende.

Order har skickats ut om att prioritera arbetet mot våld och övergrepp mot barn, samt relationsvåld. Lars Morten Lothe säger att man kommer att rikta insatserna mot personer som har en våldshistorik och att de kan bli uppringda eller få besök av polis.

ANNONS

Norge har beslutat om strikta restriktioner för att försöka begränsa spridningen av det nya coronaviruset. Bland annat har skolor och förskolor stängts och invånarna uppmanas att stanna hemma.

ANNONS