Lagförslaget sköts upp på grund av den 'höga osäkerheten' eftersom det utarbetades för att begränsa spridningen av deltavarianten, enligt biträdande premiärminister Tatjana Golikova. Arkivbild.
Lagförslaget sköts upp på grund av den "höga osäkerheten" eftersom det utarbetades för att begränsa spridningen av deltavarianten, enligt biträdande premiärminister Tatjana Golikova. Arkivbild. Bild: Dmitry Astakhov/Sputnik/AP/TT

Ryssland backar om kritiserade restriktioner

ANNONS

Rysslands regering skjuter upp nya coronarestriktioner som begränsar tillgången till offentliga platser för ovaccinerade, trots att smittspridningen har ökat kraftigt på sistone. Lagförslaget krävde att ryssar som ville vistas på vissa offentliga platser skulle behöva uppvisa bevis på vaccination, genomgången infektion eller medicinskt undantag från vaccinering.

Biträdande premiärminister Tatjana Golikova säger att lagförslaget sköts upp på grund av den "höga osäkerheten", eftersom det utarbetades för att begränsa spridningen av deltavarianten. Dumans talman Vjatjeslav Volodin uppger att lagförslaget dras tillbaka från parlamentet medan regeringen gör ändringar.

Lagförslaget, tillsammans med ett annat förslag om ett liknande system för både inhemska och internationella flyg- och tågresor, har mötts av hårt motstånd inom den till stora delar vaccinskeptiska befolkningen. Förslaget om vaccinpass vid resor drogs tillbaka från parlamentet i december.

ANNONS
ANNONS