I Bischheim i östra Frankrike är det munskydd som gäller för både elever och lärare, men frågan är om det räcker. Arkivbild.
I Bischheim i östra Frankrike är det munskydd som gäller för både elever och lärare, men frågan är om det räcker. Arkivbild. Bild: Jean-Francois Badias/AP/TT

Skolor stängs igen – Frankrike räds ny smitta

ANNONS

Flera franska skolor har tvingats stänga efter nya fall av covid-19 bland elever och över 2 000 lektioner har ställts in, uppger Frankrikes utbildningsminister Jean-Michel Blanquer.

– Vi har runt 1 200 nya fall av covid bland studenter jämfört med föregående vecka. Vi ställer in undervisningen efter att tre fall eller fler upptäckts i en och samma klass, säger utbildningsministern i en intervju med LCI television.

I början av förra veckan hade endast 28 grundskolor tvingats stänga helt på grund av smittspridning – i början denna vecka hade siffran ökat till 81.

Rädsla för en andra våg av smittspridning är påtaglig i Frankrike efter att landet i helgen rapporterade dagliga siffror på över 10 000 nya fall av covid-19. Ökningen märks även inom sjukvården. Över 2 700 personer lades in under veckan, varav över 600 krävde intensivvård.

ANNONS

Strax över 30 000 människor i Frankrike har hittills mist livet till följd av pandemin.

ANNONS