'Rädda ET från regeringen', har människor skrivit på plakat utanför Area 51.
"Rädda ET från regeringen", har människor skrivit på plakat utanför Area 51. Bild: John Locher/AP/TT

Ufo-folk samlade för stormning av Area 51

Flera hundra ufo-entusiaster har samlats i Nevadaöknen för att storma den hemliga försvarsanläggningen Area 51. Hittills har allt gått lugnt till. En kvinna sprang under en bom och greps, men släpptes.

ANNONS

Det började som ett skämt på Facebook om att invadera den mytomspunna amerikanska militäranläggningen. Men när två miljoner visade intresse för evenemanget fick myndigheterna slå larm och uppmana folk att inte göra intrång.

Under natten har personer tältat vid motellet Little Ale'Inn i det lilla samhället Rachel som ligger några kilometer från gränsen till Area 51.

På morgonen hade skaran ökat till några hundra, men framför allt var beväpnad polis och annan myndighetspersonal på plats.

Syftet med stormningen bygger på myten att USA förvarar utomjordingar i den topphemliga anläggningen, och några av uppmaningarna har varit att storma basen för att "befria ET från regeringen".

ANNONS

Men tillställningen har snarare blivit lite av en festival, med folk utklädda till aliens, i orangea rymddräkter och foliehattar. Kända Youtubeprofiler, som en vid namn Atozy, har också tagit sig till platsen, för att uppleva "något oförglömligt".

En ung kvinna sprang under en bom och blev under en kort tid kvarhållen men släpptes sedan.

– De är bara här för att se vad som händer. De är här för att ha kul, säger Nevadapolisen Orlando Guerra som är på plats i öknen.

En stor del av de som samlats utanför gränsen till Area 51 är myndighetspersonal.
En stor del av de som samlats utanför gränsen till Area 51 är myndighetspersonal. Bild: John Locher/AP/TT
En säkerhetsvakt vid gränsen till den hemliga militärbasen.
En säkerhetsvakt vid gränsen till den hemliga militärbasen. Bild: John Locher/AP/TT
ANNONS