13 favoritbilder från året som har gått

Bohusläningens fotograf Matilda Spetz har valt ut sina favoritbilder från året som har gått.

ANNONS
|
Bild: Matilda Spetz

Hajsläpp i Lysekil

0
Havets hus årliga hajsläpp i Lysekil. Sex småfläckiga rödhajar släpptes ut i havet och åskådarbryggan ekade tom till följd av pandemin.
Bild: Matilda Spetz

A-traktorer i Hamburgsund

0
Antalet A-traktorer har ökat rejält i år med tusentals nya fordon i landet. I Hamburgsund träffades Isak Berndtson, Noah Mörk, Joel Johansson och Leo Joling för sitt dagliga kvällsåk. Här fick jag använda en massa lampor för att kunna se något och jag fick hela tiden dubbelkolla med killarna att jag inte bländade dem totalt.
Bild: Matilda Spetz

Havstenssunds Ostron

0
Ulrika Lorensson och Mathias Svensson är paret som sade upp sig från sina jobb för att satsa på ostron. I Havstenssund driver de sina ostronodlingar och det krävs både tålamod, kunskap och samarbete för att odla, underhålla och sälja ostron. Här fick jag smaka på mitt första ostron och det var...speciellt.
Bild: Matilda Spetz

Leona Nobel Krasniqi börjar tvåan

0
Leona Nobel Krasniqi fick aldrig börja i förskoleklass och hon fick inte heller börja ettan. Många cancerbehandlingar senare var hon dock redo för att äntligen få packa skolväskan och börja tvåan. Det var väldigt fint att få träffa Leona, hennes mod var verkligen beundransvärt.
Bild: Matilda Spetz

Marianne Hellquist och Stefan Karlsson satsar på grön energi

0
Marianne Hellquist och Stefan Karlsson valde att satsa på grön energi under hösten 2020. De installerade solceller på taket till deras villa och i deras pallkrage växte sig grönkålen hög.
Bild: Matilda Spetz

Upprustade tunnlar längs Bohusbanan

0
I slutet av september rustades tunnlarna upp längs Bohusbanan. Tunnlarna hade då varit i bruk i över hundra år och nu var det dags för livslängden att fördubblas.
Bild: Matilda Spetz

Margretegärdeparken har fått ett rejält lyft

0
Under året har Margretegärdeparken fått sig ett rejält lyft. Scenen har bland annat fått både nytt golv och tak. När jag skulle ta bilden spöregnade det och kameralinsen var täckt av regndroppar. När jag var på väg att lämna parken (med ett gäng halvkassa bilder på minneskortet) började arbetarna svetsa och helt plötsligt var regndropparna på linsen inte längre ett problem.
Bild: Matilda Spetz

Laboratoriet, årets skräckattraktion i Gallionen.

0
Laboratoriet, årets skräckattraktion i Gallionen, var läskigare än vanligt. Besökarna fick vandra genom ett övergivet laboratorium och möttes av galna vetenskapsmän, rökfyllda rum och clowner. Jag hoppade till både en och två gånger om jag säger så.
Bild: Matilda Spetz

Provtagning för covid-19 i Lysekil

0
I slutet av juni kunde Lysekilsborna testa sig för covid-19 – utan att kliva ur bilen. Utanför Närhälsan i Lysekil gjordes provtagningarna genom bilrutan.
Bild: Matilda Spetz

Heldagsutbildning i vattenlivräddning för deltidsbrandmän

0
I september genomfördes en heldagsutbildning i vattenlivräddning för Mitt Bohusläns deltidsbrandmän. Jag och en kollega satt i bilen och var på väg tillbaka till redaktionen när vi såg de brandgula prickarna ute i havet. Vi var helt enkelt tvungna att stanna till.
Bild: Matilda Spetz

Emil Lindboms protes formar framtiden

0
För 20-årige Emil Lindbom från Ljungskile har uppväxten med protes hjälpt honom att forma sina livsdrömmar. I den här bilden gillar jag verkligen hur labradoren Selma liksom stryker sig mot Emils protes.
Bild: Matilda Spetz

Militärövning utanför Skredsvik

0
I början av september smällde det i skogen några kilometer från militärbasen på Skredsvik och över 300 hemvärnssoldater deltog i den coronaanpassade övningen.
Bild: Matilda Spetz

Tom Hemreus – Kosters ende båtbyggare

0
Tom Hemreus, bosatt på Sydkoster, tog i år tag i drömmen han haft sedan studietiden – att bygga träbåtar på heltid. Här var det ett litet båtfönster som fick solen att falla rakt på Tom. Det blev min räddning i den annars väldigt mörka båten.
ANNONS