Balkong rasade – tre personer skadade i olyckan

På lördagskvällen rasade en balkong i centrala Vänersborg, och enligt polisen ska tre personer ha fått lindriga skador.

ANNONS
|

Händelsen inträffade efter klockan 22 på andra våningen till ett lägenhetshus i Nordstan i Vänersborg.

– Det är en balkong som har gett vika, och det är tre personer som har fallit av, verkar det som, säger Tobias Land, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

De tre personerna var ute och rökte när balkongen gav vika. De ska ha fått relativt lindriga skador.

Ingen ska ha befunnit sig på balkongen under.

– Det var tur, det var säkert en otäck händelse kan man tänka sig för de drabbade, säger Carl Lindblom, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Östra Fyrbodal på söndagsmorgonen.

ANNONS

Spärrades av

Vad som har orsakat olyckan är okänt i nuläget, men polisen uppger att det kan vara fråga om ett konstruktionsfel.

Ambulans och polis har varit på platsen, som spärrades av under lördagskvällen. Polisen tog bilder på balkongen, men man gjorde ingen större teknisk undersökning.

Även räddningstjänsten var på plats, men har nu lämnat över ansvaret till fastighetsägaren.

Anmälan på rutin

På söndagsmorgonen uppger polisen att man har upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada. Detta har gjorts som en rutinåtgärd och polisen bedömer att förundersökning troligtvis inte kommer att inledas. Man misstänker inte brott bakom om olyckan.

– I nuläget ser vi inte att det kan vara något brott. Det finns inte mycket mer att utreda, men det kan såklart ändras. Det är troligen någon form av konstruktionsfel och ansvaret är nu överlämnat till fastighetsägaren som får fixa till det och de får säkert gå över de andra balkongerna också, säger Carl Lindblom.

ANNONS