Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Kom hem från semestern – tio främlingar bodde i lägenheten

Mannen i Västsverige kom hem efter tre månaders resa och fann att tio personer hade skrivit sig på hans adress och flyttat in i hans lägenhet. Efter ett tumult på platsen sitter nu en man anhållen för misshandel.

ANNONS
|

Efter att har varit bortrest i tre månader kom en man hem till lägenheten i Rannebergen i Göteborg. Väl hemma fann han att flera personer hade bosatt sig i lägenheten medan han var borta.

– Det rör sig om ett tiotal personer som alltså har skrivit sig i lägenheten medan han var bortrest. Det är inte helt klart om alla tio var i lägenheten när han kom hem, men det var flera personer i lägenheten, säger Tommy Nyman, presstalesperson hos polisen i region Väst.

Vad som exakt hände i samband med att lägenhetsinnehavaren kom hem är oklart.

– Detta är ett rörigt ärende. Vi kommer att fortsätta med förhör under tisdagen. Jag har i alla fall fattat beslut om att anhålla en av de inblandade, säger kammaråklagare Mats Ihlbom.

ANNONS

Hur personerna tagit sig in i lägenheten är ännu inte utrett.

Enligt åklagaren ska det dock i grunden finnas någon typ av överenskommelse mellan lägenhetsinnehavaren och åtminstone en av de andra personerna.

ANNONS