Man i 70-årsåldern drunknade utanför Kungälv

En man i 70-årsåldern hittades livlös i havet utanför Kungälv, strax norr om Göteborg. Ambulanshelikopter kallades till platsen, men mannens liv gick inte att rädda. - Vittnen beskriver att han ramlat i från en båt och försökt hänga sig kvar, men inte lyckats, säger Göran Carlbom vid polisen i region Väst.

ANNONS
|

Polis och räddningstjänst larmades till en plats strax utanför Kungälv, norr om Göteborg strax efter klockan 19 på fredagskvällen efter atten man påträffats i vattnet. Mannen ska enligt polisen varit ute med en båt och varit ensam i båten. Omständigheterna kring hur han hamnat i vattnet, eller hur länge han varit i vattnet är fortfarande oklara. Enligt polisen har vittnen sett mannen ramla i från en båt. - Han verkar inte ha legat i vattnet så länge. Ett vittne som sett skeendet beskriver att han ramlat ur en båt och försökt hänga sig kvar i en tamp eller i kanten av båten, men till slut ramlat i vattnet,säger Göran Carlbom vid polisen i region Väst.

ANNONS

Död på platsen

Polis och räddningtjänst tog sig till platsen tillsammans med en ambulanshelikopter, men mannen kunde konstateras död på platsen. - Mannen påträffades av en person från allmänheten, som påbörjade hjärt- och lungräddning, sa polisens presstalesperson Tommy Nyman.

Mannens anhöriga är enligt polisen underrättade.

ANNONS