Personbil överkörd av mötande lastbil

En personbil blev under lördagseftermiddagen överkörd av en lastbil på riksväg 40 i Härryda kommun. Under lördagskvällen meddelade polisen att en man och en kvinna avlidit efter olyckan. I bilen färdades också deras barn som överlevde krocken.
– Anhöriga är underrättade, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen.

ANNONS
|

Larmet om olyckan kom in till SOS Alarm klockan 13.10 på lördagseftermiddagen. Av oklar anledning ska en lastbil ha fått sladd och kört över en personbil i höjd med Bårhultsmotet längs riksväg 40 strax väster om Landvetter.

Lastbilen låg efter olyckan tvärs över riksväg 40 i riktning mot Göteborg som under eftermiddagen har varit helt avstängd efter händelsen. En tungbärgare har kallats till platsen för att lyfta bort lastbilen. Ett körfält i riktning mot Borås är öppet och trafiken i riktning mot Göteborg leds av vid Landvettermotet.

Ett stort räddningspådrag pågick under eftermiddagen vid olycksplatsen och räddningstjänsten fanns under flera timmar på plats med personal från räddningsstationerna i Mölndal, Hindås och Mölnlycke.

ANNONS

Polisens presstalesman Tommy Nyman uppger att det är för tidigt att säga om polisen misstänker något brott i samband med olyckan.

– Det kan finnas en förklaring till hur det här har gått till, men den håller vi i nuläget för oss själva, säger presstalesmannen.

Föräldrar som färdades i personbilen har avlidit

Enligt polisen ska lastbilen efter att den fick sladd ha kört igenom mitträcket och frontalkrockat med den mötande personbilen som i praktiken blev överkörd.

– Skadeläget är allvarligt för personerna som åkte i personbilen, berättade presstalesmannen Tommy Nyman under eftermiddagen.

Vid 19-tiden meddelade Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral i region Väst, att två personer som färdades i personbilen har avlidit. Enligt polisen handlar det om en man och en kvinna. I bilen färdades också deras barn som överlevde krocken.

– Anhöriga är underrättade. I nuläget har vi ingen brottsrubricering utan det ut vi betraktar det som en trafikolycka med dödlig utgång. De inblandade fordonen kommer att tas i beslag och det kommer att genomföras tekniska undersökningar, säger Johan Ljung.

Två personer som färdades i lastbilen kördes efter krocken till sjukhus i ambulans, skadeläget för dem är för polisen i nuläget oklart.

Enligt polisens uppgifter ska ytterligare en personbil ha varit inblandad i olyckan, men inga personer ska ha skadats i den bilen.

ANNONS

Vid 18.30-tiden pågick bärgningsarbetet fortfarande vid platsen.

– Vi har en ytterst oklar prognos på 22.00. Men vägen kan öppna både tidigare och senare, sa Claes Hedberg på Trafikledningscentralen Väst klockan 18.00.

ANNONS