Ung kvinna hittad död i polisarrest i Trollhättan

En kvinna som omhändertagits av polisen under natten till lördagen har hittats avliden i polisens arrest i Trollhättan. Ärendet kommer att utredas av Avdelningen för särskilda utredningar.
– Det är jättetragiskt, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

ANNONS
|

I Trollhättan omhändertogs under natten till lördagen en 27-årig kvinna av polisen enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Men på den efterföljande morgonen hittades hon medvetslös i arresten på polisstationen.

– Man tittas ju till vid jämna mellanrum och vid en sådan här tillsyn så hittade man kvinnan livlös, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Personalen som hittat kvinnan påbörjade omedelbart hjärt- och lungräddning och kort därefter fördes kvinnan till sjukhus, där hon vid 11-tiden konstaterades avliden.

– Det är jättetragiskt, säger Peter Adlersson.

Kvinnans anhöriga har underrättas om dödsfallet och händelsen kommer att utredas av Avdelningen för särskilda utredningar.

ANNONS

Enligt presstalesmannen ska den arresterade enligt rutin tittas till var femtonde minut. En obduktion kommer att genomföras för att kunna undersöka hur kvinnan avlidit.

ANNONS