Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Väpnat rån mot bingohall i Uddevalla

Polisen har fått in många vittnesmål efter det väpnade rånet i bingohallen i Uddevalla på torsdagen. Under fredagen fortgår spaningsarbetet.

På fredagsmorgonen har polisen ett intensivt spaningsarbete efter det väpnade rånet i bingohallen i Uddevalla. Vid halv elvatiden på förmiddagen har man fortfarande inte fått tag på gärningsmännen. 

Hur mycket pengar som försvann i rånet vill polisen inte gå ut men men Johan Raske, polisens jourhavande förundersökningsledare, säger att man bland annat håller på att ringa runt till vittnen som befann sig i närheten av rånet.

Rånet skedde vid tjugo över fem på torsdagseftermiddagen. Det var två män, maskerade med luvor, som gick in på bingohallen i Uddevalla. Den ena av männen hade en pistol som han hotade en i personalen med. Gärningsmännen fick med sig en påse kontanter.

– Han hotade henne och krävde pengar. De fick med sig pengar därifrån i en plastpåse. I nuläget vet vi inte hur mycket det rör sig om men det ska vara en hel del kontanter, berättade Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Västra Götalandsregionen, för Bohusläningen på torsdagen.

Flera rån i Uddevalla

Både personal och kunder befann sig i lokalen under det rånet, ingen ska ha blivit fysiskt skadad.

– Men om man har blivit hotad med pistol är man såklart väldigt skärrad, säger Peter Adlersson.

Så sent som i slutet av augusti blev Uddevallabor vittnen till rånet i guldaffären i centrala staden. Nu händer det igen.

Hur ska man bete sig om man hamnar mitt i ett rån?

– Man ska ju inte försöka ingripa om någon är beväpnad, säger polisens jourhavande förundersökningsledare Johan Raske.

– Man ska iaktta så att man kan beskriva kläder och annat i efterhand, säger han.

– Tänk med en gång på signalement.

Efter torsdagens rån i bingohallen sprang gärningsmännen upp för Kungsgatan och försvann.

– Vi har fått vittnesuppgifter om att rånarna ska ha försvunnit på en moped eller vespa så vi håller just nu på att kontrollera en hel del mopeder, säger Peter Adlersson efter årnet.

Ett stort polispådrag inleddes med bland annat helikopter som letade efter männen. En av männen ska ha haft en grå jacka på sig vid rånet.

"Alla kunder är kvar"

Trots händelsen var det fortfarande öppet i lokalen efter råndet och bingospelandet fortsatte som vanligt. 

– Det är ju såklart inte roligt för oss i personalen men alla kunderna är kvar och det är bra med oss, säger en anställd på bingohallen.

Bingolokalen var öppen när rånet skedde och flera kunder befann sig i lokalen. Enligt personal stannade flera kvar efter händelsen och ingen av kunderna ska ha blivit hotad.

Polisen vädjar om hjälp

Polisen vädjar om hjälp från allmänheter. Om du kan ha sett något av händelsen, så kontakta polisen via telefon på 114 14.