USA:s president Donald Trump.
USA:s president Donald Trump. Bild: Evan Vucci/AP/TT

Änkling vädjar: Radera Trumps tweetar

USA:s president Donald Trump antyder på Twitter att programledaren Joe Scarborough kan ligga bakom en kvinnas dödsfall. Nu vädjar kvinnans änkling till Twitter om att radera presidentens meddelanden.

ANNONS

Joe Scarborough, som arbetar för tv-kanalen MSNBC, satt i kongressen för Republikanerna när kvinnan, som arbetade för honom, dog 2001. Obduktionen visade att hon dog av huvudskador som hon fick i ett fall orsakat av ett hjärtfel.

En del vänsterextrema webbplatser började då sprida rykten om att kvinnan utsatts för ett brott och att Scarborough var inblandad trots att han var 160 mil därifrån, skriver The Guardian.

Ryktena har cirkulerat på nätet sedan dess och har nu alltså plockats upp av Donald Trump.

Han har den senaste tiden angripit Scarborough med en rad aggressiva meddelanden på Twitter och antyder att Scarborough kan ligga bakom dödsfallet.

ANNONS

Kvinnans änkling Timothy Klausutis har nu vädjat direkt till Twitters vd Jack Dorsey. I ett brev till Dorsey, som publicerats av The New York Times, skriver Klausutis bland annat:

"Snälla radera tweetarna... Min fru förtjänar bättre".

Men företaget kommer inte att radera Trumps tweetar.

"Vi är väldigt ledsna över smärtan som dessa meddelanden, och den uppmärksamhet som de får, orsakar familjen", skriver en talesperson för Twitter.

Talespersonen skriver vidare att Twitter arbetat med att bland annat förändra sina riktlinjer för att mer effektivt hantera liknande frågor i framtiden.

Donald Trump har tidigare angripit Joe Scarborough samt dennes kollega och hustru Mika Brzezinski på Twitter.

ANNONS