13-åring bakom ratten i tragisk dödsolycka i Texas

På tisdagskvällen inträffade en tragisk dödsolycka på en motorväg i Texas, där nio personer omkom. På torsdagen framkom nya uppgifter om frontalkrocken, som visar att fordonet som orsakade olyckan kördes av en 13-årig pojke. Det rapporterar New York Times.

ANNONS
|

En 13-årig pojke satt bakom ratten i den bil som orsakade en tragisk dödsolycka på en motorväg i Andrews county, Texas på tisdagskvällen lokal tid.

Enligt NY Times tappade pojken kontrollen över sin bil efter att reservhjulet man hade påmonterat på fordonets främre, vänstra sida fått punktering. Bilen väjde då häftigt över i motsatt körfil, och frontalkrockade i hög hastighet med en minibuss.

– Det råder ingen tvekan om att det var en kraftig smäll, säger Bruce Landsberg, vice ordförande i Nationella transportsäkerhetsstyrelsen, till tidningen.

Bägge fordonen fattade därefter eld.

Nio döda

I minibussen färdades ett golflag från ett universitet i delstaten New Mexico. Av de totalt nio personerna som satt i fordonet omkom sju, varav sex var studenter och en var deras golftränare. De två som överlevde kraschen vårdas nu för allvarliga skador på ett sjukhus i staden Lubbock, enligt tidningen.

ANNONS

Utöver den 13-åriga pojken omkom även en 38-årig man som också färdades i den bil som orsakade olyckan. Varför 13-åringen körde i stället för den äldre mannen är i nuläget oklart.

Texas guvernör Greg Abbott säger i ett uttalande att extra resurser kommer tillägnas för att utreda olyckan.

– Vi sörjer tillsammans med nära och kära till individerna vars liv på ett fruktansvärt sätt togs för tidigt i den dödliga trafikolycka som inträffade nära Andrews i går kväll, säger Abbott enligt NY times.

LÄS MER:Bränder i USA blir större och vanligare

LÄS MER:Franska medier förbjuds i Mali

ANNONS