Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Joe Biden under presskonferensen i Delaware. Bild: Patrick Semansky/AP/TT
Joe Biden under presskonferensen i Delaware. Bild: Patrick Semansky/AP/TT

Biden säger nej till kampanjmöten

Demokraternas kandidat till det amerikanska presidentvalet i höst, Joe Biden, meddelar att han inte kommer att anordna några stora valmöten under coronapandemin.

– Jag kommer att följa läkarnas uppmaningar, vilka inte bara gäller mig utan hela landet, och det betyder att jag inte kommer att hålla några valmöten, sade den 77-årige förre vicepresidenten vid en presskonferens i sin hemstat Delaware.

Det budskapet står i stark kontrast till president Donald Trump, som drog i gång sin valkampanj genom att tala inför några tusan anhängare i Tulsa i Oklahoma för knappt två veckor sedan.

– Det här är den mest ovanliga kampanjen i modern tid, påpekade Biden och passade på att förstärka sin kritik mot Trumps hantering av pandemin.

Biden anser att presidenten har svikit det amerikanska folket och kastat in handduken i kampen mot covid-19.

Om Biden undviker folksamlingar under hela valkampanjen fram till valdagen den 3 november vore det ett historiskt drag för en modern amerikansk presidentkandidat. Han har dock inte specificerat ifall hans beslut att undvika valmöten kan komma att ändras om virussituationen förbättras.