Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Bilen framför Merkels kansli i Berlin.
Bilen framför Merkels kansli i Berlin. Bild: Michael Kappeler/DPA/AP

Bil körde in i grinden till Merkels kansli

En person har tagits in till förhör sedan han kört in en bil i grinden till Tysklands förbundskansler Angela Merkels kontorsbyggnad i Berlin. På fordonet fanns slagord klottrade.

Bilen orsakade inga större materiella skador när den rammade grindarna som omger förbundskansliets lokaler i Berlin på onsdagsförmiddagen. Föraren fick dock köras bort i rullstol när han togs in för förhör.

På bilens ena sida har någon skrivit "stoppa globaliseringspolitiken" och på den andra står ungefär "era satans mördare av barn och gamla".

Polisen utreder händelsen och huruvida mannen körde in bilen i staketet med avsikt. I nuläget misstänker man inte att det handlade om en attack med extremistiska motiv.

– Vi undersöker hans motiv, om det grundar sig i hans psykiska tillstånd eller om det var något annat som fick honom att göra det, säger en polistalesperson.

Föraren är känd av myndigheterna sedan tidigare, eftersom han redan 2014 gjorde sig skyldig till en liknande incident, uppger en talesperson för inrikesdepartementet.

Händelsen inträffade ungefär samtidigt som Merkel skulle hålla en videokonferens med delstatsledarna för att diskutera ytterligare virusåtgärder i landet. Men förbundskanslern eller några andra regeringsmedlemmar befann sig aldrig i fara, enligt regeringens talesperson.