Bilden som visar det enorma vapenbeslaget

Rysktillverkade missiler, kinesiska automatkarbiner och mängder av kulsprutor och raketgevär. Amerikanska flottan hittade förra veckan en stor vapengömma, som kan ha varit på väg till inbördeskriget i Yemen, skriver CNN. En bild lyckades fånga det stora beslaget.

ANNONS
|

Ett team bestående av personal från amerikanska flottan och kustbevakningen fann tusentals illegala vapen efter att ha stoppat ett mindre skepp i Arabiska havet för en rutinkontroll förra veckan.

Det visade sig inte vara vilka vapen som helst.

”Vapengömman innehöll dussintals rysktillverkade missiler, tusentals kinesiska AK-56 automatkarbiner, hundratals kulsprutor och raketgevär, samt andra vapenkomponenter inklusive avancerade sikten”, skriver flottan i ett uttalande.

Vapnen fångades sedan på bild när de täckte i princip hela övre däck på det 173 meter långa krigsfartyget USS Monterey, på väg att frakta vapnen till en säkrare plats.

Vapnens ursprung och destination utreds nu. Tidigare vapen som konfiskerats av den amerikanska flottan under liknande omständigheter har varit ämnade för Huthirebeller i Yemen, skriver Pete Pagano, talesperson för Amerikanska flottan i ett mejl till CNN.

ANNONS

Enligt flottan kommer vapnen stanna i USA:s ägo medan utredning pågår.

ANNONS