Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Avgående premiärministern David Cameron tar emot applåder efter sin sista frågestund i parlamentet.

Cameron hyllades vid frågestund

David Camerons sista frågestund i parlamentet blev en uppsluppen men också hyllande tillställning. Ikväll tar Theresa May över som Storbritanniens premiärminister. Hon blir landets andra kvinna på posten och det spekuleras i att hon siktar mot en jämställd regering.

Både partikamrater och motståndare tackade David Cameron för hans tid som premiärminister, vid dagens frågestund i parlamentet. Stämningen var uppsluppen, men bottnade samtidigt i allvar. Cameron uppmanade sin efterträdare Theresa May att försöka hålla så nära band till EU som möjligt.

- Mitt råd till min efterträdare, som är en briljant förhandlare, är att vi ska försöka hålla oss så nära EU som vi kan, för fördelarna med handel, samarbete och säkerhet, sade han.

Väntas utse brexit-toppar

May har höga förväntningar på sig att ena partiet efter den uppslitande brexit-konflikten. Hon själv förespråkade att stanna kvar i EU och väntas tillsätta några av frontfigurerna för lämna-sidan, såsom Boris Johnson, Liam Fox, Andrea Leadsom och Priti Patel. Hon har också lovat att inrätta ett nytt departement som ska ansvara för utträdet, som britterna röstade för den 23 juni.

- Nu mer än någonsin måste vi arbeta tillsammans för att genomföra brexit, bygga ett land som fungerar för alla och verkligen ena vårt parti och vårt land, säger May enligt The Guardian.

22-åriga spanjorskan Alexandra Vandromme, som arbetar på Apple i London, tycker att britterna borde ha fått utse sin nya ledare genom ett nyval.

- Det är ett stort beslut för landet, så allmänheten borde involveras. Dessutom har mycket hänt sedan senaste valet, säger hon till TT:s utsände i London.

Skiljer sig från Thatcher

I eftermiddag åker David Cameron till Buckingham Palace för att lämna in sin avskedsansökan. Sedan är det dags för Theresa May att besöka drottningen, innan hon formellt kan bilda regering.

Några av dem som väntas få höga positioner är energiminister Amber Rudd och biståndsminister Justine Greening. Det pratas också om att en kvinna för första gången kan bli aktuell som finansminister, även om favoriterna till den tunga posten än så länge är utrikesminister Philip Hammond och Tories gruppledare i parlamentet, Chris Grayling.

Rudd och Grayling nämns båda som möjliga efterträdare till Mays nuvarande post som inrikesminister, medan Greening tros bli hälsominister.

Fler kvinnor som kan få viktiga poster är Harriett Baldwin, Margot James och Karen Bradley. May har flera gånger jämförts med Margaret Thatcher, men i ambitionen om en någorlunda jämställd regering skiljer hon sig kraftigt från järnladyn. Under sina elva år som premiärminister tillsatte Thatcher bara en kvinna, skriver The Telegraph. I David Camerons avgående regering var färre än en tredjedel kvinnor.

- Det var Theresa som tog initiativ till kampanjen för att välja fler kvinnliga parlamentsledamöter och hon har alltid tyckt att det borde finnas fler kvinnor på tunga regeringspositioner, säger en talesperson för May enligt The Guardian.

"Kommer klara det"

På ett kafé på Baker Street i centrala London sitter fondförvaltaren Lawrence Frampton och hans 14-åriga dotter Asia. De verkar ta ledarbytet med ro.

- Hon var ju det enda alternativet efter att de andra kandidaterna drog sig ur, och av dem var hon det bästa valet. Hon har erfarenhet av att regera, vilket kommer att behövas framöver, säger Frampton

Han är positiv till att få en kvinnlig premiärminister.

- Nu behövs en person som enar landet. Och, det kanske är lite generaliserande, men med en kvinnlig ledare kanske det kan bli mindre av aggressiv utrikespolitik och en mer inkluderande och progressiv politik överlag.

Asia berättar att det bland hennes skolkamrater finns en oro för framtiden och svårigheter att få jobb. Men hon tror att den nya premiärministern kan hantera utmaningar som att föra landet ur EU.

- Jag tror att paniken är lite överdriven. Hon kommer att klara det.