Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Demokraten John Conyers som misstänks för sexuella trakasserier uppmanas nu att avgå. Arkivbild.

Conyers uppmanas avgå efter anklagelser

Demokraten John Conyers, som misstänks för sexuella trakasserier, uppmanas att avgå av den demokratiska kongressledaren Nancy Pelosi.

I den våg av anklagelser om sexuella övergrepp som sveper över USA:s kongress har flera hemliga uppgörelser läckt ut. Conyers verkar ha gjort just en sådan överenskommelse. I en hemlig uppgörelse ska han ha betalat motsvarande 225 000 kronor till en tidigare kvinnlig anställd som anklagat honom för sexuella närmanden. Pengarna ska ha kommit från Conyers egen stabsbudget, som är skattefinansierad.

Situationen med John Conyers, som är den kongressledamot som tjänstgjort längst i USA:s representanthus, är "mycket sorglig", säger Pelosi, men anklagelserna som riktats mot honom är "allvarliga, en stor besvikelse och mycket trovärdiga".

- Nolltolerans kräver konsekvenser. Oavsett vad ens arv är kan det aldrig vara tillåtet att trakassera eller diskriminera. Faktum är att det blir än mer nedslående, säger Pelosi under en pressträff.

John Conyers har, sedan flera före detta medarbetare trätt fram med anklagelser, hoppat av som utskottsordförande. Enligt hans advokat nekar han till alla anklagelser och tänker inte avgå.