Männen försökte hämta ut den döde mannens pension. Arkivbild.
Männen försökte hämta ut den döde mannens pension. Arkivbild. Bild: Stefan Gustavsson/SvD/TT

Död man släpades till posten i pensionsbluff

Två män i Irland försökte blåsa personalen på ett postkontor genom att ta med sig en avliden man, rapporterar Irish Times. Men bluffen misslyckades och kroppen lämnades kvar när männen flydde från platsen.

ANNONS

Tidningen skriver att en man som verkade vara i 60-årsåldern släpades in på postkontoret i staden Carlow i fredags, stöttad av två yngre män som ville hämta ut mannens pensionsutbetalning. När de frågades ut av personalen flydde de två yngre männen och lämnade efter sig den äldre mannen, som visade sig vara död.

Händelsen ska ha inletts med att en av de yngre männen begärde att få ut en pensionsutbetalning men då fick veta att mottagaren måste vara närvarande. Med hjälp av en följeslagare ska han då ha kommit tillbaka med den döde mannens kropp, skriver tidningen.

Irlands nationella polisstyrka, Garda Síochána, vill inte gå in på detaljer i fallet men uppger att den undersöker omständigheterna kring "en äldre mans oförklarliga död". Polisen meddelar att en obduktion ska genomföras för att fastställa dödsorsaken.

ANNONS

Carlows borgmästare Ken Murnane säger att händelsen har chockerat invånarna i staden.

– Det är häpnadsväckande att någon kan göra något sådant, säger Murnane.

– Det kittlar fantasin. Det är som en Hitchcock-film.

ANNONS