Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En eldsvåda som bröt ut i samband med dådet mot det libyska utrikesdepartementet förstörde byggnaden.

Dödlig attack mot utrikesdepartement i Libyen

Minst tre människor, varav en högt uppsatt diplomat, dödades och över 20 skadades när beväpnade män stormade den internationellt erkända regeringens utrikesdepartement i Libyen. Inrikesminister Fathi Bash Agha beskriver säkerhetsläget i landet som kaotiskt.

Attacken inleddes med att en bilbomb utlöstes i närheten av departementet i Libyens huvudstad Tripoli. Därefter sprängde sig två självmordsbombare inuti byggnaden. En tredje angripare, som dock var obeväpnad, sköts till döds utanför byggnaden av säkerhetsstyrkorna.

Bilder från händelsen visar en brand som rasar i departementsbyggnaden efter attacken.

Byggnaden tillhör den FN-stödda enhetsregeringen GNA, som har sitt säte i Tripoli. En rivaliserande regering i landets östra delar vägrar erkänna GNA. Ingen grupp har hittills sagt sig ligga bakom attentatet, som enhetsregeringen stämplar som en terrorattack. Terrorrörelsen IS pekas ut av myndigheterna som skyldig till dådet.

Det sönderslitna Libyen har präglats av strider mellan miliser och sunniextrema rörelser sedan den dåvarande diktatorn Muammar Gaddafi störtades 2011. I april beslutade regeringen att inleda en militärinsats mot IS i Libyens västra delar.