Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Nancy Pelosi och Chuck Schumer, Demokraternas ledare i kongressen, nobbar mötet med Trump. Arkivbild.

Demokrater ställer in möte med Trump

Två ledande demokrater ställer in ett möte med Donald Trump, sedan presidenten kritiserat dem på Twitter och ifrågasatt om det går att nå en budgetuppgörelse som kan hindra en nedstängning av federal verksamhet.

Trump skrev på Twitter att han skulle träffa de demokratiska kongressledarna Nancy Pelosi och Chuck Schumer för att diskutera att "hålla regeringen öppen och i arbete".

Han fortsatte: "Problemet är att de vill låta illegala invandrare flöda in i vårt land utan kontroll, är svaga när det gäller brott och kraftigt vill höja skatter. Jag ser ingen uppgörelse".

Lämnade återbud

Nancy Pelosi och Chuck Schumer svarade med att ställa in ett planerat möte med Trump för att i stället be om ett möte med republikanska ledare i kongressen.

"Eftersom presidenten inte tror på ett avtal mellan Demokrater och Vita huset, tror vi att den bästa vägen framåt är att i stället fortsätta förhandla med våra republikanska motparter i kongressen", skriver de enligt Politico.

Vita huset svarade med att uppmana de båda demokraterna att upphöra med "politisk posering", komma till mötet och börja arbeta.

Ny deadline

Trump öste i september beröm över Demokraterna sedan Vita huset gjort upp med dem om en tre månaders förlängning av budgeten, för att förhindra att federal verksamhet stängs ner.

Men avtalet löper ut den 8 december och precis som flera gånger tidigare måste kongressen enas om en ny förlängning så att offentligt anställda kan få ut sina löner.

Grälet med Demokraterna kommer samtidigt som Trump ökar pressen på sina partikamrater, Republikanerna, att få förslaget till skattereform antaget av kongressen före årsskiftet.