Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/17

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Deras hem – en sex kvadratmeter stor bil

Längtan efter en långresa fick fotografen Norbert Juhász och hans fästmö Dóri Melis att helt byta livsstil. Sedan oktober bor de på heltid i sin ombyggda skåpbil på sex kvadratmeter.

Modern teknik gör det så kallade digitala nomadlivet lättare för många. När den frilansande fotografen Norbert Juhász fick nog av storstadsbullret i Budapest bestämde han sig, tillsammans med fästmön Dóri Melis, för att testa på just det.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Vi har backpackat tidigare och ville ha något annat denna gång. Så vi köpte en gammal skåpbil och gjorde om den till ett mobilt hem, berättar Norbert Juhász.

LÄS OCKSÅ: Förfallen cementfabrik blev grönskande hem

Skåpbilen kostade omkring 2000 euro. Den behövde en del nya delar som gick på 1500 euro. Ytterligare 3000 euro gick åt för själva renoveringen.

Med bilen har de tagit sig genom Europa vidare till Marocko där de nu befinner sig.

– Vi startade vår resa i Budapest och körde mot Marocko, via Slovenien, Italien, Frankrike och Spanien. Planen är att fortsätta resa ända fram till sommaren och volontärarbeta under tiden, berättar Norbert Juhász.

LÄS OCKSÅ: Hennes hem växer fram – med pyssel

Deras mobila är hem är knappt sex kvadratmeter, helt designat och konstruerat av dem själva. Trots den lilla ytan ryms allt paret behöver, menar Norbert.

Ett el- och gassystem och en vattenpump gör att de både kan duscha, laga mat och jobba från bilen.

– Soffan kan vikas upp och göras om till en dubbelsäng och så har vi ett bord och förvaring. Det är allt vi behöver, förklarar Norbert Juhász.

Bläddra bland bilderna i bildspelet för att se hur deras skåpbil och hem ser ut i dag.