Bild: RNLI Lerwick
Bild: RNLI Lerwick

Dramatisk insats i Nordsjön - räddades i sista minuten

En båt sjönk snabbt när det brittiska sjöräddningssällskapet RNLI Lerwick närmade sig. Besättningen lämnade båten i sista stund innan den sjönk under vattenytan i Nordsjön, skriver norska medier.

ANNONS
|
På fredagen ryckte de frivilliga sjöräddarna från RNLI Lerwick ut 50 kilometer öster om Shetland för att undsätta besättningen till en trålare som höll på att sjunka. Det var norska ABC Nyheter först med att rapportera.

– Sjöräddarna hade svårt att få tillräckligt nära till båten, som sjönk snabbt, säger Mark Rodaway vid den brittiska kustbevakningen, i ett uttalande, enligt ABC Nyheter.

Besättningen på fem man, i flytvästar, hade hoppat i havet medan båten tog in vatten. Kort därefter sjönk den och försvann under ytan.

Inga skador

Besättningsmännen simmade i någon minut innan detogs ombord RNLI Lerwicks räddningsbåt.De fem fiskarna, tre från Shetlandsöarna och två från Lettland, kontrollerades av en läkare och ska inte ha fått några skador.
Det är oklart varför båten började ta in vatten.

RNLI Lerwick är brittiska frivilliga sjöräddningssällskapet verksamt i Storbritannien och Irland med 237 sjöräddningsbåtar. Sällskapet samlar över 7500 frivilliga.

ANNONS