Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

En stillbild från en övervakningskamera visar personal på flygplatsen i Doha med den nyfödda flickan. Arkivbild.
En stillbild från en övervakningskamera visar personal på flygplatsen i Doha med den nyfödda flickan. Arkivbild. Bild: Doha News via AP/TT

Föräldrar till övergivet flygplatsbarn hittade

Föräldrarna till ett övergivet spädbarn som hittades på flygplatsen i Qatars huvudstad Doha i början av november har identifierats. Flickan låg i en papperskorg på en av flygplatsens toaletter då hon hittades.

Föräldrarna, som inte är qatarier, befinner sig i annat land. En internationell arresteringsorder förbereds enligt åklagarmyndigheterna.

Den förmodade modern riskerar 15 års fängelse om hon döms för att ha övergivit sitt barn. Enligt åklagaren kunde hon identifieras sedan fadern berättat för myndigheterna att kvinnan skickat honom en bild på flickan strax efter födseln. Han har inte pekats ut som misstänkt för brott.

Händelsen väckte stor uppmärksamhet sedan kvinnliga resenärer som befann sig på flygplatsen tvingades genomgå gynekologiska undersökningar i jakten på modern. Flera av kvinnorna var på väg till Australien, där nyheten om hur de behandlats i Qatar ledde till en diplomatisk dispyt mellan länderna.

En brottsutredning har inletts mot flera poliser som misstänks ligga bakom tvångsundersökningarna. De riskerar uppåt tre års fängelse om de döms.