Försvunnen hund hittad efter flera år

En familj från Merstham i England återförenades med sin bortsprungna hund Cassie efter åtta år. Det var efter en husrannsakan i en bostad västerut om staden som hon hittades, tillsammans med tre små valpar, rapporterar BBC News.

ANNONS
LocationEngland|

Det var år 2013 som cockerspanieln Cassie, som vid den tidpunkten bara var ett år gammal, försvann från Jane och Stuart Wylies trädgård i Merstham, England.

– Vi fick Cassie i samband när vi förlorade vår son, för att ta oss igenom det. Det var riktigt jobbigt när vi förlorade henne också, säger Jane Wylie till BBC News och tillägger att hon trodde att hon aldrig mer skulle få se henne igen.

Men en dag, närmare åtta år senare, skulle hon återfinnas vid liv. Polisen ringde upp paret och berättade den glada, men chockande nyheten.

– Det är en oersättlig julklapp till oss som familj och vi vill att detta ska bringa hopp till andra som har förlorat sin hund eller fått den stulen, säger Jane Wylie, enligt polisens pressmeddelande.

ANNONS

Hittades en timme bort

Cassie hittades cirka en timme bort från hemmet, västerut om staden, efter att polisen genomfört en husrannsakan i en bostad. Vid platsen hittades också tre valpar som tros tillhöra Cassie.

– Valparna var överväldigande. Vi gav bort dem till människor som vi vet kommer att älska och ta väl hand om dem, säger Jane Wylie.

Enligt den lokala polisen är det inte ovanligt att stulna hundar tas till valpgårdar för uppfödning eller för att säljas vidare.

ANNONS