Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

President Donald Trump med republikanernas majoritetsledare i senaten Mitch McConnell samt de ledande demokraterna Chuck Schumer och Nancy Pelosi i Vita huset på onsdagskvällen.

Fortsatt olika uppgifter om migrantuppgörelse

Ledande demokrater i USA fortsätter hävda att de har en uppgörelse med president Donald Trump som ska ge skydd åt hundratusentals migranter som hotas av deportering. Men det stämmer inte enligt presidenten, som i sin tur fortsätter villkora.

- Jag tror att vi är ganska nära (en uppgörelse), men vi måste få massiv gränssäkerhet, säger Trump på torsdagen.

Han verkar nu alltså vilja fortsätta förhandlingar om att byta löften om gränsbevakningen – och då gissningsvis Mexiko-muren i synnerhet – mot någon form av förlängning av migrantprogrammet Daca.

"MUREN, som redan byggs i form av renovering av gamla och existerande staket, kommer att fortsätta byggas", skriver presidenten på Twitter.

Frågan handlar om nära 800 000 unga så kallade drömmare ("dreamers"), som kom till USA illegalt när de var under 16 år. Trump har gett kongressen ett halvår på sig att komma med ny lagstiftning som ska ersätta Daca.

"Är överens"

Men de ledande demokraterna Chuck Schumer och Nancy Pelosi anser att det redan finns en uppgörelse, efter en middag med Trump i Vita huset på onsdagskvällen.

"Vi är överens om att skyddet i Daca snabbt ska bli lag, och att vi arbetar fram ett paket med gränsskydd, exklusive muren, som är acceptabelt för båda sidorna", skrev de då i ett gemensamt uttalande.

Och även på torsdagen fortsatte Schumer, Demokraternas minoritetsledare i senaten, att hävda att det finns ett ramavtal.

- Det som återstår att förhandlas är detaljerna kring gränssäkerhet.

Representanthusets talman Paul Ryan stöttar dock sin partikamrat Trump:

- Det finns ingen överenskommelse, säger han.

Trump håller i

Redan under onsdagskvällen gick bilderna isär om vad de egentligen kommit överens om, framför allt när det gällde den omstridda muren.

"Såväl Daca som gränsskydd diskuterades, men de kom absolut inte överens om att exkludera muren", skrev pressekreteraren Sarah Huckabee Sanders på Twitter.

Vilket fick Nancy Pelosis talesperson att svara att "presidenten var tydlig med att han skulle fortsätta pressa på för att bygga muren men utanför den här uppgörelsen", rapporterar nyhetsbyrån AP.

Och Trump fortsätter på torsdagen att hålla fast vid muren så hårt han kan.

- Om vi inte har muren gör vi ingenting.