Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/7

Fyra döda – fastnade i attraktion på nöjespark

Fyra personer har bekräftats döda efter en olycka på nöjesparken Dreamworld i Australien. Offren åkte i en vattenattraktion när båten de satt i välte, rapporterar flera medier.

Polis har bekräftat för tidningen att fyra personer mist livet i olyckan, som ska ha skett när en av vattenattraktionens båtar kapsejsade. Sex personer befann sig då på båten.

Det finns ännu obekräftade uppgifter om att olyckan ska ha skett på grund av ett fel på transportbandet.  Offren ska ha fastnat på bandet när båten de befann sig på välte, rapporterar Sky News Australia.

Två av offren ska ha slungats ur båten, och de två andra ska ha blivit instängda i den när den kapsejsade. 

Dödsoffren är enligt tidiga uppgifter samtliga över 25 år gamla och vara släkt, enligt 9News. Två barn ska ha överlevt olyckan. 

Thunder River Rapids – som påminner om Kållerado på Liseberg – har funnits på nöjesparken i 34 år och beskrivs som en av parkens huvudattraktioner. På parkens hemsida kan man läsa om hur besökaren får ägna sig åt forsränning, och åka i hastigheter upp till 45 kilometer i timmen det skummande vattnet. Kållerado kommer från samma tillverkare men är av en annan modell, enligt Lisebergs informationsavdelning. Den är dessutom nyare och invigdes för knappt 20 år sedan.

– Vi har inte haft några större bekymmer med attraktionen överhuvudtaget. Inte mer än vanligt underhåll, säger Stefan Wern, informatör på Liseberg.

På Liseberg avvaktar man resultatet från utredningen i Australien innan man funderar på att göra särskilda kontroller av Kållerado.

– Den är ju stängd nu hela vägen fram till sommarsäsongen, så v har gott om tid på oss i så fall, säger Stefan Wern.

Dreamworld, som ligger strax norr om staden Gold Coast på östkusten, marknadsför sig själva som Australiens största nöjespark. Så sent som i april ska attraktionen hållits stängd under en helg efter att en man nästan drunknade när han åkte i den, enligt the Courier-Mail. Efter en kontroll gav dock inspektörerna grönt ljus för att den ska rulla igen.