Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Tyska specialpoliser deltog i insatsen i Köln.

Gisslandramat: Tysk polis utreder terrormotiv

Tyska polisen utreder om måndagens gisslantagning på centralstationen i Köln hade terrormotiv, rapporterar tyska medier. Den misstänkte gärningsmannen skrek enligt vittnen att han tillhörde extremistgruppen IS.

Gisslandramat på Kölns centralstation pågick i omkring två timmar innan en insatsstyrka inom tyska polisen stormade lokalen där gärningsmannen förskansat sig. Den misstänkte mannen, sannolikt en 55-årig syrier vars id-handlingar hittades på platsen, fick livshotande skottskador under gripandet och vårdas nu på sjukhus.

Den kvinna som tagits som gisslan fick lindriga skador, medan en 14-årig flicka fick svåra brännskador sedan gärningsmannen – som också var beväpnad med ett skjutvapen – kastat en molotovcocktail, skriver public service-sajten Tagesschau.

- Hon sprang för sitt liv, säger ett ögonvittne som såg 14-åringen fly från stationen, skrikande och med brinnande skor, till Kölner Stadt-Anzeiger.

Den misstänkte 55-åringen har ett utvisningsbeslut mot sig, men har rätt att vistas i Tyskland till 2021, då utvisningen inte kan verkställas. Han är tidigare känd av polisen för olika brott, däribland stöld och olaga hot.

Polisen betonar att det inte är helt klarlagt huruvida 55-åringen, vars papper återfanns på platsen, faktiskt är gärningsmannen.