Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Maxine Waters, demokrat och ledamot av representanthuset, uppmanade sina anhängare att fortsätta utmana personer som företräder Trumps regering. Trump svarar på Twitter. Arkivbild.

Hårt tonläge mellan Trump och motståndare

Tonläget mellan USA:s president Donald Trump och hans politiska motståndare har skruvats upp ytterligare sedan regeringsrepresentanter ombetts lämna restauranger av upprörda gäster och personal.

I söndags uppmanade Maxine Waters, demokrat och ledamot av representanthuset, sina anhängare att fortsätta utmana personer som företräder Trumps regering.

- Om ni ser någon från den regeringen i en restaurang, i ett varuhus, på en bensinstation så går ni ut och samlar ihop folk. Och ni trycker tillbaka dem och ni talar om för dem att de inte är välkomna längre, någonstans. Vi måste få barnen återförenade med sina föräldrar, sade Waters.

Barnen hon talar om är de immigrantbarn som separerats från sina föräldrar.

Uppmaningen till motstånd kopplas till beskedet att Vita husets pressekreterare Sarah Sanders nyligen visades på porten när hon besökte en restaurang i Lexington i Virginia – med hänvisning till att hon jobbar för landets president. Även ministern för inre säkerhet Kirstjen Nielsen har fått känna av att hon stödjer Trumps migrationspolicy. I förra veckan tvingades hon ut av andra gäster, som ropade "skäms", då hon åt på en mexikansk restaurang i Washington.

På måndagen svarade Trump Maxine Waters – som han ofta utväxlar hårda ord med, och nämner även representanthusets minoritetsledare Nancy Pelosi i en tweet.

"Kongressledamoten Maxine Waters, en person med extremt lågt IQ, har tillsammans med Nancy Pelosi blivit det demokratiska partiets ansikte utåt. Hon har uppmanat till att skada anhängare, som det finns många av, till Gör Amerika stort igen-rörelsen. Var försiktig med vad du önskar dig Max", skriver presidenten.