Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Hjulbeklädd hjort fri efter två år

I minst två års tid har en hjort vandrat omkring i de amerikanska skogarna med ett bildäck runt sin nacke. Under måndagen lyckades parkvakter i Colorado frige djuret – men det kom på bekostnad av dess horn, skriver delstatens park- och naturavdelning i ett pressmeddelande.

Parkvakter i Pine West, sydväst om Denver, fick först nys om den olycksförföljda hjorten år 2019. Under åren har man gjort flera försök att fånga in djuret för att kunna ta bort bildäcket utan framgång, tills förra veckan.

På lördagen fick man återigen syn på djuret och lyckades denna gången fånga in det och ta bort bildäcket runt dess nacke. I samband med detta behövde man dock såga av hjortens horn då man inte lyckades skära av stålet som fanns i däcket.

– Vi hade föredragit att klippa däcket och lämna hornen, men situationen var pressad och vi var tvungna att ta av däcket, säger en av parkvakterna i ett pressmeddelande.

De parkvakterna som tillsammans befriade hjorten från däcket var förvånade över hur lite skada däcket gjort kring hjortens hals.

– Pälsen hade skavts av lite och djuret hade ett litet öppet sår, ungefär lika stort som ett mynt, men annars såg den riktigt fin ut, säger ena parkvakten i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Här attackerar alligatorn på barnkalaset

LÄS MER: Japan ska varna för björnattacker – med rockmusik