Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Människor församlade utanför skolutbildningscentret Mawoud i västra Kabul efter den blodiga attacken på onsdagen.

IS säger sig ligga bakom skoldådet i Kabul

Terrorrörelsen IS hävdar att en av dess medlemmar ligger bakom den blodiga attacken mot en skola i ett shiitiskt område i Kabul. Samtidigt förbereder sig anhöriga för att begrava de 34 unga offren, som siktade på universitetsstudier.

Sprängladdningen utlöstes i det privata utbildningscentret Mawoud, i ett shiitiskt område i de västra delarna av den afghanska huvudstaden. Enligt utredarna tog sig gärningsmannen in i skolan genom en ingång vid byggnadens baksida och sedan vidare till en studiesal där över 100 studenter samlats.

Majoriteten av offren var unga människor som studerade för att få behörighet till universitet. På bilder syns hur större delen av taket i studiesalen förstördes av tryckvågen.

IS säger sig ligga bakom attacken och påstår via sin propagandakanal att gärningsmannen burit en väst full med sprängmedel.

Efter dådet, som ägde rum på onsdagen, uppgavs först att totalt 48 människor dödats och 67 skadats. Men afghanska myndigheter har nu skrivit ner dödstalet till 34, och antalet skadade till 56. Förklaringen är att vissa av offrens kroppar räknats dubbelt i samband med att de förts till sjukhus.

Många av invånarna i området Dasht-e-Barchi är hazarer, en grupp som vid flera tillfällen attackerats av sunniextremistiska IS.