IS tar på sig yxattacken i Tyskland

Fyra personer skadades svårt när en 17-årig pojke attackerade resenärer ombord ett regionaltåg i Tyskland. Nu tar Islamiska Staten på sig attacken, enligt nyhetsbyrån AFP.

ANNONS
|

Det var strax efter klockan 21 på måndagskvällen som den 17-åriga gärningsmannen gick till attack mot passagerarna ombord på ett regionaltåg på väg mot Würzburg i delstaten Bayern i södra Tyskland.

17-åringen var beväpnad med yxa och kniv.När han påbörjade attacken befann sig 25 personer ombord på tåget, fyra av dem skadades svårt och en lindrigt. Ytterligare 14 personer äri chock och får vård enligt tyska medier.

Kämpar mellan liv och död

- Några av dem kämpar för sina liv, säger Joachim Herrmann, Bayerns inrikesminister, i tysk tv enligt Reuters.

Enligt en talespersonför Bayerns inrikesdepartement ska gärningsmannen ha skrikit "Allahu akbar" (Gud är större) medan han gick till attack. Det uppger talespersonen enligt Die Welt och AFP.Enligt Reuters försökte gärningsmannen attackera polisen och sköts då till döds av polisens specialförband.

ANNONS

Varken Herrman eller polisens talesperson Fabin Hench kan bekräfta misstankarna om attacken har något med terrorism att göra, enligt Reuters. Men en handmålad IS-flagga ska ha hittats i 17-åringens rum där han bodde, uppger Herrmann.

IS tar på sig ansvaret

Islamiska Staten har tagit på sig attacken uppger Reuters och AFP.

@AFP European cities are out of my top 10 places to travel before I die. They could be my last. :p

— Avinash Attri (@avinashattri79) 19 juli 2016

Gärningsmannen bodde i närliggande Ochsenfurt och tros ha agerat ensam. Tidigare i år skedde en liknande attack på ett annat tåg i södra Tyskland som begicks av en psykiskt sjuk man beväpnad med kniv. En person dödades då och tre andra skadades.

Texten uppdateras.

ANNONS