Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Storbritanniens utrikesminister Jeremy Hunt oroas över att en brittisk kvinna gripits i Dubai, anklagad för att i ett nätinlägg ha kallat en annan kvinna för en häst. Arkivbild.

Kallade kvinna häst – kan få två års fängelse

En kvinna från London har gripits i Dubai och riskerar två års fängelse. Anledningen? Hon kallade sin exmakes nya fru för häst på Facebook 2016.

Mannen och kvinnan hade varit gifta i 18 år och bodde en tid tillsammans i Dubai, rapporterar BBC. Kvinnan flyttade tillbaka till London och de skilde sig. När kvinnan upptäckte att mannen gift om sig kommenterade hon ett foto på det nya paret på Facebook.

"Jag hoppas att du går under, din idiot. Fan ta dig. Du lämnade mig för den där hästen", skrev hon bland annat.

I Förenade arabemiraten kan en ärekränkande kommentar på sociala medier leda till höga böter och fängelse.

Storbritanniens utrikesdepartement uppger enligt BBC att de stödjer kvinnan och har uppmanat exmakens nya fru att ta tillbaka sin anmälan – utan resultat.

- Vi är naturligtvis oroliga över situationen. Men våra diplomater i Förenade Arabemiraten har enorm erfarenhet av att hantera konsulära fall så hon får bästa möjliga hjälp från UD, säger utrikesminister Jeremy Hunt på väg in till ett EU-möte i Luxemburg.

Exmaken dog nyligen i en hjärtattack och kvinnan greps på Dubais flygplats när hon, tillsammans med sin 14-åriga dotter, åkt dit för att gå på begravningen.