Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Frankrikes president Emmanuel Macron (andra från vänster) vid begravningsceremonin i Paris för de fyra poliser som dödades i torsdagens attentat. Bild: Francois Mori/AP/TT

Macron: Gå samman mot islamistiska hydran

Frankrikes president Emmanuel Macron uppmanar befolkningen att gå samman mot "den islamistiska hydran" efter knivattacken på en polisstation i Paris i förra veckan som dödade fyra poliser.

– Fyra poliser har stupat. De har valt att bära uniform, att viga sitt liv åt att skydda andra. De har dödats i tjänsten, sade Macron vid en ceremoni för de dödade poliserna i Paris under tisdagen, skriver Le Figaro.

Macron förklarade att nationen står vid de anhörigas sida, och att rättvisa ska skipas. Presidenten tog även upp den "hjältemodiga insats" från polisen som sköt gärningsmannen till döds, och betonade att attentatet som utspelade sig inom loppet av sju minuter hade kunnat sluta betydligt värre.

En femte polis som skadades i attacken har lämnat sjukhuset, uppger inrikesdepartementet enligt Le Monde.

Den 45-årige gärningsmannen jobbade som it-tekniker i polishuset där attentatet ägde rum.

Sammanlagt 255 människor har dödats i Frankrike sedan 2015 i samband med attacker som radikala islamister påstått sig ligga bakom, skriver AFP.