Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Malaysias ledande oppositionspolitiker Anwar Ibrahim utanför polisstationen i Kuala Lumpur där han utfrågats.
Malaysias ledande oppositionspolitiker Anwar Ibrahim utanför polisstationen i Kuala Lumpur där han utfrågats. Bild: Vincent Thian/AP/TT

Malaysia utreder ledande oppositionspolitiker

Malaysias polis har inrett en utredning mot landets ledande oppositionspolitiker Anwar Ibrahim, något oppositionsledaren själv anser är "politiska trakasserier".

Brotten han misstänks för är att ha skapat samhällsoro samt att ha delat stötande innehåll.

Anwar Ibrahim har under den senaste månaden försökt ta makten från den nuvarande premiärministern Muhyiddin Yassin, vars regeringskoalition är svag, genom att bilda nya politiska allianser med landets parlamentariker.

Oppositionspolitikern menar att han har i nuläget har stöd av 120 parlamentariker, något som skulle innebära att han har majoritetens stöd i landet 222-säten stora parlament.

Så sent som förra veckan träffade Anwar Ibrahim landets kung, som utser premiärministern, för att föra fram sitt talan. Ett drag som fick frän kritik av den nuvarande premiärministern.

Anwar Ibrahim säger att polis bland annat krävt att han ska visa dem namnlistan med parlamentarikerna som ställer sig bakom honom.

– Det är ofattbart att de kräver namnlistan. Det här är ett försök från politiska ledare att förtrycka mig, det är illvilligt, det är politiska trakasserier, säger Anwar Ibrahim.