En brottsmisstänkt fransman och hans familj utvisades på söndagen från Malaysia via Kuala Lumpurs internationella flygplats. Arkivbild.
En brottsmisstänkt fransman och hans familj utvisades på söndagen från Malaysia via Kuala Lumpurs internationella flygplats. Arkivbild. Bild: Vincent Thian/AP/TT

Malaysia utvisar efterlyst fransman

ANNONS

Malaysia har utvisat en känd fransk konspirationsteoretiker efterlyst som misstänkt för inblandning i en kidnappning av en åttaårig flicka i Frankrike.

Flickan togs från sin farmors hem i april av sex män städslade av mamman, som förlorat vårdnaden och inte fick träffa dottern ensam eller ha telefonsamtal.

Efter en intensiv sökinsats som slutade i Schweiz åtalades männen och mamman. Flickan återförenades med farmodern.

Utredningen visade att mamman sökt sig till aktivister som anser att omhändertagna barn på orätta grunder tagits från sina föräldrar.

Efter bortrövandet lade fransmannen i Malaysia ut en video där han meddelade att hans organisation återbördar barn som "kidnappats" av staten till sina föräldrar. I tidigare videor har han stött tanken på statskupp och opponerat sig mot skatter, vaccin och munskydd.

ANNONS
ANNONS