Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Finlands statsministern Sanna Marin är kritisk till beslutet att begränsa distansundervisningen i huvudstadsområdet. Arkivbild
Finlands statsministern Sanna Marin är kritisk till beslutet att begränsa distansundervisningen i huvudstadsområdet. Arkivbild Bild: John Thys/AP/TT

Marin kritiserar slopad distansundervisning

Finlands statsminister Sanna Marin ifrågasätter huvudstadsregionens beslut att i begränsad form återgå till vanlig undervisning på gymnasiet och i yrkesutbildningar i Helsingfors, Esbo och Vanda.

– Beslutet är direkt oansvarigt, säger Marin i en intervju i Yle Radio Suomi.

Hon säger sig förstå oron för de ungas välbefinnande, men anser inte att det är läge att lätta på restriktionerna då virusvarianter sprids i huvudstadsregionen.

Marin anser också att det kan vara värt att diskutera snabbare vaccinering i områden där smittläget är värre för att få bukt med smittspridningen i landet. Men för närvarande finns ingen anledning att ändra på vaccinationsordningen, enligt den finländska statsministern.

– Det kan bli fråga om en epidemiologisk bedömning, att titta på var många människor möts, säger hon.

Finland har sedan pandemin inleddes registrerat drygt 50 000 fall av covid-19 och drygt 700 människor med viruset har avlidit. Landet har drygt 5,5 miljoner invånare.