Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

McDonalds i Moskva lanserar sillrulle

Fem McDonaldsrestauranger i Moskva har fått testa att servera en ovanlig rätt. Nämligen en sorts rulle med sill, rödbetor och majonnäs. Dock verkar det som att den bör ätas med viss försiktighet.

I oktober offentliggjorde McDonalds Ryssland på sin vKontakte-sida (en rysk variant av Facebook) att fem restauranger i den ryska huvudstaden ska få provservera en sillrulle.

Rullen är inte helt tagen ur luften, utan baseras på en mycket vanlig rätt som heter "seljödka pod shuboj" vilket betyder ungefär "sill under päls". Salt sill serveras under ett täcke av rödbetor, potatis och färska kryddor blandat med majonnäs och är ett vanligt inslag på många ryssars matbord. 

Rullen togs emot med ett visst mått av höjda ögonbryn men även nyfikenhet av Moskvaborna på sociala medier och allt kunde ha varit frid och fröjd om inte sillen varit så benig. 

Spetsade kind

Nyhetsbyrån RIA Novosti rapporterar att en student har lämnat in en stämningsansökan till Moskva stad mot en av McDonaldsrestaurangerna. Han ska ha köpt sig en sillrulle för att provsmaka och inte hunnit njuta särskilt länge för än hans kind spetsades av en benbit. 

– Jag kände en vass smärta i min högra kind. När jag sedan kollade mig i spegeln, såg jag att det stack ut en bit ben från kinden inne i munnen. 

Studenten ska enligt nyhetsbyrån ha fått åka ambulans och ta hjälp av specialisttandläkare för att ta loss benbiten. 

– Jag hade väldigt stor tur att det var min kind som spetsades och inte matstrupen eller ännu värre - magen. 

Den olyckliga händelsen ska ha ägt rum den 1 december och studenten kräver nu ett skadestånd från restaurangen på cirka 140 000 rubel, ungefär 20 000 svenska kronor.