Friedrich Merz, tidigare gruppledare för tyska Kristdemokraterna (CDU), överväger att ställa upp i höstens val. Arkivbild.
Friedrich Merz, tidigare gruppledare för tyska Kristdemokraterna (CDU), överväger att ställa upp i höstens val. Arkivbild. Bild: Michael Kappeler/AP/TT

Merz överväger comeback i tysk politik

ANNONS

Friedrich Merz, som förlorade ledarstriden i tyska Kristdemokraterna (CDU) i januari, överväger en comeback i politiken, säger han till Westfalenpost.

Den konservative affärsmannen fick se sig besegrad av Nordrhein-Westfalens ministerpresident Armin Laschet i kampen om ordförandeposten i Tysklands största parti, som leddes av Angela Merkel mellan 2000 och 2018.

Merz, som var kristdemokratisk gruppledare i förbundsdagen i början av 2000-talet, lämnade politiken 2009 och har sedan dess arbetat i näringslivet. Han funderar nu på en kandidatur i höstens parlamentsval.

– Jag har fått frågan från flera ordförande för olika kommundistrikt i Sauerland om jag kan tänka mig att kandidera för valkretsen, säger han till tidningen, och lägger till att han ännu inte har satt ned foten.

ANNONS
ANNONS