Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
En mamma gråter efter att ha sett en video på sin kidnappade dotter, som hållits fången av terrororganisationen Boko Haram sedan april 2014. Bilden är tagen 2016.

Minnesceremoni för kidnappade flickor

Föräldrar till de runt 270 flickor som för fyra år sedan kidnappades av terrorgruppen Boko Haram i Nigeria markerade i lördags minnesdagen då flickorna fördes bort. Tillsammans med tusentals andra krävde de också att gruppen släpper tusentals barn som kidnappats under de senaste åren.

Totalt 276 flickor fördes bort från sin skola i Chibok, norra Nigeria, den 14 april 2014. Efter fyra år saknas fortfarande 112 av dem.

- Vi måste få reda på om de lever eller är döda. Om de lever, låt dem komma tillbaka till oss. Om de är döda, låt oss då veta det så vi kan be för dem och komma över den här sorgen, sa Hannatu Daudu, vars dotter fortfarande saknas.

Enligt FN har terrorgruppen Boko Haram kidnappat över 1 000 barn i norra Nigeria sedan 2013, många av dem saknas fortfarande. Gruppen kidnappar barnen för att sprida skräck och visa på sin makt enligt Unicef, som har dokumenterat kidnappningarna.

Gruppen riktar ofta in sig på skolor med sekulariserade läroplaner. Namnet Boko Haram betyder ungefär "västerländsk utbildning är förbjuden" på språket hausa. Minst 20 000 människor har dödats i gruppens försök att skapa en strängt religiös islamisk stat i landets nordöstra delar, och mer än två miljoner människor har tvingats lämna sina hem.

En militär offensiv 2015 ledde till att delar av området som Boko Haram tagit kontroll över kunde återtas, men gruppen genomför fortfarande våldsamma attacker mot civila och mot militären.