Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Rymdstyrelsen ESA:s satellitbild över Madrid ser ut att vara tagen i svartvitt – men det är en färgbild, hela huvudstadsområdet är insvept i snö.
Rymdstyrelsen ESA:s satellitbild över Madrid ser ut att vara tagen i svartvitt – men det är en färgbild, hela huvudstadsområdet är insvept i snö. Bild: ESA/AP/TT

Minus 25 grader i Spaniens "istriangel"

Spanien får ingen respit från vargavintern efter snöovädret Filomena. I ett område som kallas istriangeln uppmättes natten till tisdagen temperaturer på ner till 25 minusgrader.

De temperaturer som nu noteras är rekord för åtminstone flera decennier tillbaka, rapporterar El Mundo och andra spanska medier.

Men som namnet signalerar är "istriangeln", i trakterna kring Molina de Aragón och Teruel nordösterut från Madrid, ett område känt för bistra vintrar.

– Dessa människor är vana vid kylan, säger Röda Korsets utsända, som bistår äldre och andra utsatta, till tidningen El País.

Läget verkar under kontroll, och även om vindarna och de låga temperaturerna ställer till det verkar många se det positiva.

– Ovädret har i alla fall fått de äldre att glömma viruset, tillägger Santiago Aragoncillo, som också hjälper till med att säkerställa att alla klarar kylan i regionen.

Filomena slog till mot centrala Spanien i slutet av förra veckan, med snömängder på runt en halvmeter på en del håll i och runt Madrid. Transporter lamslogs, skolor och arbetsplatser stängdes och minst sju dödsfall härleds till ovädret.

Henrik Samuelsson/TT

Först kom nederbörden, sedan den riktiga kylan, vilket försvårar snöröjningen. Här is-stalaktiter i ett träd i Madrid.
Först kom nederbörden, sedan den riktiga kylan, vilket försvårar snöröjningen. Här is-stalaktiter i ett träd i Madrid. Bild: Paul White/AP/TT