Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

En polis på vakt i helgen vid en campingplats som drabbats av "Camp Fire" i Kalifornien.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Några av brandens offer kanske aldrig hittas

Det bekräftade antalet döda i den katastrofala eldsvådan "Camp Fire" i Kalifornien är 77 – men antalet saknade har skrivits ned till under tusen. Sheriffen i Butte County meddelar att listan över saknade nu har 993 namn, från tidigare 1 276.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Någon förklaring anges inte, men i sådana här fall handlar det ofta om människor som ger sig tillkänna efter att ha varit svåra att nå i kaoset. Det är inte heller säkert att alla som dött i branden någonsin kommer att hittas.

- Vi har blivit tillsagda att leta så mycket vi kan, men det är fortfarande möjligt att vi inte kan hitta några kvarlevor, säger volontären och hundföraren Trish Moutard, vars hund IC söker efter offer i resterna av den nedbrunna staden Paradise.

- Om det brann tillräckligt länge och var tillräckligt varmt kan benfragmenten ha blivit så små att vi inte kan se dem, och det är möjligt att inte ens hundarna kan hitta dem.

Branden är ännu inte helt under kontroll, men brandbekämparna är mer optimistiska när regn nu väntas i området i norra Kalifornien.