Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den turkiske oppositionsledaren Kemal Kiliçdaroglu överfölls vid en begravning på söndagen. Nu har nio gripits, en av dem medlem av regeringspartiet AKP.

Nio greps för överfall på turkisk partiledare

Polisen i Turkiet har gripit nio personer efter attacken på oppositionsledaren Kemal Kiliçdaroglu. En av de gripna är medlem i regeringspartiet AKP.

Den 70-årige Kiliçdaroglu, ledare för Republikanska folkpartiet (CHP), överfölls av en grupp människor i Ankara på söndagen. Det skedde vid begravningen av en turkisk soldat som dödats i strider med den kurdiska gerillagruppen PKK.

CHP vann nyligen lokalvalen i Istanbul och Ankara som hölls den 31 mars, vilket är ett stort nederlag för president Recep Tayyip Erdogan och hans regeringsparti Rättvise- och utvecklingspartiet (AKP). Under valrörelsen anklagade Erdogan upprepade gånger CHP för att stödja PKK.

En film från attacken visar hur Kiliçdaroglu blir slagen. Därefter omringar angriparna ett hus där han tagit skydd medan de ropar slagord. CHP-ledare beskyller AKP för att ha provocerat fram attacken.

AKP meddelar samtidigt att en av de gripna är medlem i partiet och att han nu riskerar uteslutning.

"Händelsen utreds grundligt. Vi är emot alla former av våld och terror. Vi kan aldrig tillåta någon att skada freden i Turkiet", skriver Erdogan på Twitter.