Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Israel slog till mot Hamas på Gazaremsan efter att palestinier påstås ha korsat gränsen med brandfarligt medel. Arkivbild.

Nytt israeliskt luftangrepp mot Gaza

Israeliska flygvapnet slog under natten mot söndag till mot islamiströrelsen Hamas på Gazaremsan. Räden kom efter att fyra palestinier på lördagskvällen korsat gränsen till Israel med "flaskor fyllda med brandfarligt medel", skriver den israeliska tidningen Haaretz, som hänvisar till militära källor.

"Händelsen i går är en av många allvarliga incidenter kring säkerhetsstängslet", säger den israeliska militären i ett uttalande.

Enligt Israel ska de fyra palestinierna ha försökt sätta eld på utrustning som israelerna använder i anslutning till gränsstängslet.

Förra månaden sårades fyra israeliska soldater som bevakade gränsen till Gazaremsan vid ett bombdåd. Israel svarade med luftangrepp mot flera av Hamas anläggningar. Israeliska markstyrkor sköt även två palestinska tonåringar till döds.

Förra söndagen sade Israel att man hade bombat en underjordisk Hamasanläggning på Gazaremsan och att en påbörjad underjordisk tunnel till israeliskt territorium hade förstörts.