Onlyfans förbjuder ”vuxenmaterial”

Sajten har beskrivits som ett ”Instagram för nakenbilder” och riktade sig till en början mot porrbranschen och prostituerade. Nu förbjuds ”vuxenmaterial” på sajten som har 130 miljoner användare och numera används av stora artister, influencers och träningsgurus.

ANNONS
|

GP tidigare granskat hur den snabbt växande plattformen används för prostitution och blivit en plats där unga riskerar att bli utnyttjade.

Tidigare har filmer och bilder inte censurerats som på andra plattformar, till exempel Instagram och Facebook. Då samtliga konton är låsta måste den som vill få tillgång till en annan användares innehåll teckna en prenumeration.

Ska fokusera på ”mainstream-material”

Nu rapporterar The Guardian att det ”vuxenmaterial”, som sajten i mångt och mycket har associerats med, kommer att förbjudas.

Bakgrunden uppges vara att företagen som tillhandahåller betalningstjänsterna som prenumerationerna tecknas genom, har satt press på Onlyfans.

Istället rapporterar The Guardian att sajten kommer att fokusera mer på vad som beskrivs som ”mainstream-material”.

ANNONS

Helt fritt från lättklädda bilder lär sajten inte bli. Nakenbilder kommer fortsatt att tillåtas, men inget material med sexuell anspelning, enligt Onlyfans.

ANNONS